Memory leak?

  • This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.
#1
TCC 10.00.48 Windows XP [Version 5.1.2600]
TCC Build 48 Windows XP Build 2600 Service Pack 3

I'm running TCMD 10.0.48 and usually 2-3 TCC windows inside.

It seems that over the span of several days, TCMD eats about 1.5GB of RAM,
and my system starts getting crabby about being out of virtual memory.

Is anyone else seeing a leak, or excessive usage?

--
Jim Cook
2009 Saturdays: 4/4, 6/6, 8/8, 10/10, 12/12 and 5/9, 9/5, 7/11, 11/7.
Next year they're Sunday.
 
#2
I don't use TCMD much, but since starting it about 5 minutes ago, it has racked up another 4 KB MemUsage/VMSize every second (according to TaskMgr, idling with two TCCs going). If that keeps up I figure it'll reach 1 GB in about 3 days. With a half-dozen TCCs it gains 8-12 KB per second. With only one TCC memory use doesn't grow continually.

TCC 10.00.48 Windows XP [Version 5.1.2600]
TCC Build 48 Windows XP Build 2600 Service Pack 3

I'm running TCMD 10.0.48 and usually 2-3 TCC windows inside.

It seems that over the span of several days, TCMD eats about 1.5GB of RAM,
and my system starts getting crabby about being out of virtual memory.

Is anyone else seeing a leak, or excessive usage?

--
Jim Cook
2009 Saturdays: 4/4, 6/6, 8/8, 10/10, 12/12 and 5/9, 9/5, 7/11, 11/7.
Next year they're Sunday.
 
#3
Is anyone else seeing a leak, or excessive usage?
TCC 10.00.50 Windows XP [Version 5.1.2600]
TCC Build 50 Windows XP Build 2600 Service Pack 3
TCMD V10.00.50

Yes. Activating more than one Tab causes the memory usage, as shown by Task Manager, to increase in 4K increments. With two or more Tabs the interval between increments decreases -- however, it seems to approach approx. 4K/sec as a limit.

FWIW the phenomenon seems to be related to multiple Tabs in an instance of Take Command -- multiple instances of Take Command each with a single Tab do not evidence this behavior.
 
Jun 2, 2008
284
1
Newton, MA
#4
I can confirm the memory leak. I recall having experienced this problem
in the past with some builds of TC version 9, too.

-- Jay