problem with updating to build 41

Mar 20, 2009
39
1
I had installed build 40 in \program files\tcmd12\ and every thing was great. I tried updating to build 41 and it installed in \program files\jpsoft\tcmd12. And when I tried to execute it, I got the tcmd background but it said it couldn't find tcmd.exe. I eventually got it to work by duplicating stuff in the two directories. It wants some files from each it seems. I think this is a registry problem, but I don't know how to fix it. Any help?
 

rconn

Administrator
Staff member
May 14, 2008
12,365
150
I had installed build 40 in \program files\tcmd12\ and every thing was great. I tried updating to build 41 and it installed in \program files\jpsoft\tcmd12. And when I tried to execute it, I got the tcmd background but it said it couldn't find tcmd.exe. I eventually got it to work by duplicating stuff in the two directories. It wants some files from each it seems. I think this is a registry problem, but I don't know how to fix it. Any help?

First, was there a reason you chose to install in two different directories?

Second, when you ran the updater / installer, did you choose to remove older versions of TCMD 12.0?

Third, I don't understand what you mean by "I got the tcmd background but it said it couldn't find tcmd.exe". Do you mean it said it couldn't find tcc.exe?

Go to Control Panel, and go to the program uninstaller (which differs depending on which version of Windows you're running). Do you see two versions of TCMD there?

The simple way to resolve everything is to uninstall (both copies if you have both listed in the control panel) and reinstall build 41. (This will not remove your registration or configuration info.)
 
Mar 20, 2009
39
1
1. Just an oops by me I think.
2. Yes
3. I was the Tcmd screen but an empty tab and it did say it couldn't find tcmd.exe. Thought it wanted tcc.exe also.
4. I did use the CP to unstall all version of TCMD12 and tried again and got the same results. There was only one TCMD
As I said I got it to work but it still needs both directories
 

rconn

Administrator
Staff member
May 14, 2008
12,365
150
3. I was the Tcmd screen but an empty tab and it did say it couldn't find tcmd.exe. Thought it wanted tcc.exe also.

This is not possible. If you have the TCMD screen, it cannot have a problem finding TCMD.EXE -- unless you're (mistakenly) trying to run TCMD.EXE in a TCMD.EXE tab window (that cannot work -- you should be running something like TCC or CMD in a tab window).

4. I did use the CP to unstall all version of TCMD12 and tried again and got the same results. There was only one TCMD
As I said I got it to work but it still needs both directories

Also not possible unless you have something (like an existing shortcut or COMSPEC) that's pointing at the old directory. A TCMD installation has no dependency on anything other than the files in its own directory.
 
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
Dick Johnson Weird Color Problem Support 8
fishman@panix.com Problem with 27.15 Support 2
M Problem with VSDevCmd.bat in VS 16.7.3 Support 0
R Problem with @INT[ value] in V26 Support 9
M Selecting test "off by one" problem in Take command Support 4
Alpengreis UTF-8 problem in TCC related to Python Support 7
K_Meinhard Small problem in german IDE 26 Support 3
B Problem with color in nested shells Support 1
Joe Caverly Problem creating and switching to a DESKTOP Support 9
vefatica Another popup problem Support 10
Alpengreis ffind dialog (/W) problem Support 4
Alpengreis [TCMD v25.00.24] Small space problem with the DE translation in Prefs-GUI Support 1
Alpengreis [TCMD v25.00.24] Problem with copy and paste and the # char via mouse in TCC Support 6
A Problem with functions @int @decimal and identifying Powershell as a shell. Support 12
B IF command problem in tcexit.btm Support 9
fishman@panix.com Problem at Startup of TCC Support 3
P Problem with SFTP copies Support 7
P Problem with FTP copies Support 10
Jay Sage Problem with Context Menu Copy+Paste+Run Key Assignment Support 7
R Problem with %_do_loop in nested do loops Support 2
fishman@panix.com New Problem with later Windows 10 Support 10
Peter Murschall A little problem with LEAVE and COMMENT Support 5
M Handling of %~I problem Support 4
WinLanEm FOR problem Support 18
K Problem With SCRPUT /u Support 3
vefatica What's TCMD's problem with ^e[0m? Support 13
Peter Murschall IDE: RTL with non-English resources-problem is back in Build 28 Support 4
rps Regex problem: \xnn not recognized as a hex character Support 0
rps PRIORITY LOW problem Support 1
old coot Regex problem: \xnn not recognized as a hex character Support 12
vefatica Another problem with build 22. Support 3
Alpengreis [23.x] Download-Problem Support 2
S Problem with " Support 3
C Problem navigating forums Support 11
x13 Problem listing repository files using DIR http(s)://... Support 8
Joe Caverly Problem with TEE in v22 Support 2
Alpengreis Problem with thousands delimiter and colors Support 17
M Take Command 18, migrating to another machine, license problem. Support 1
B TCC 21.01.50 Problem with ALIAS /r and SET /r Support 2
rps How to? @search problem Support 2
WinLanEm @SELECT problem Support 6
T Fixed Problem with use of Batch parameters in the IDE Support 1
Oz Solomon Problem with "list" Support 14
S V21.24 theme problem Support 2
Alpengreis Problem if command prompt is not legacy Support 4
Alpengreis TCMD.INI: The "super hidden" problem ... Support 6
G Odd problem - screen brightness Support 4
rps V20 In-process pipes problem Support 8
Alpengreis Again theme problem [v20.0.21]? Support 11
WinLanEm INPUT problem Support 1

Similar threads