1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WOW64 Redirection

Discussion in 'Support' started by fpefpe, Mar 13, 2013.

  1. fpefpe

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    Hello --

    I am tcmd 14 32bit version on win7 64 bit --
    I do have

    Wow64FsRedirection=Yes

    set in my tcmd.ini file, I can't seem to find a comamnd in "c:\windows\system32" -- since I think
    the code is really looking in C:\Windows\SysWOW64

    Is tcmd working correctly?

    Thanks
     
  2. rconn

    rconn Administrator
    Staff Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    83
    Are you talking about TCC or TCMD.EXE? That directive is for TCC, and won't affect the TCMD folder or list views.

    (And why are you running the 32-bit version of TCMD on an x64 version of Windows?)
     
  3. fpefpe

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    Sorry, yes its TCC that is the shell in TCMD -- the reason I am running the 32bit version is that I have a plugin that
    depends on a dll which is 32 bit -- I am going to see if its possible to build it as a 64bit dll
     
  4. rconn

    rconn Administrator
    Staff Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    83
    It's working here.

    What exactly are you trying to do -- what commands are you executing and what is the response from TCC? The WoW64 redirection has to be wrapped around every Windows API that accesses the file system or registry. That makes everything slow, so it's only done in the obvious places.
     
  5. fpefpe

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    xp mode, Virtual PC crafted around explorer.exe so most of the time, I am working in the tcc window, so I just
    cd to the "virtual machine" folder and run the vmcx file -- My guess that this would work correctly using the 64bit
    version?
     
  6. rconn

    rconn Administrator
    Staff Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    83
    If you're in XP mode, then the 64-bit directories are not visible to any app -- it's not a TCC issue. The directories simply do not exist in the VM.

    It should work with the x64 version in native Win7 x64.
     
  7. fpefpe

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    all I am trying to do is run

    "c:\windows\system32\vmwindow.exe"

    on

    "Windows XP Mode.vmcx"

    while in the

    "C:\Users\frank\Virtual Machines\"
    directory
    but due to WOW64, tcc (32bit) is not seeing the vmwindow.exe command
     
  8. rconn

    rconn Administrator
    Staff Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    83
    Can CMD.EXE see it?

    \windows\system32 when in an XP VM is not the \windows\system32 you see in an x64 environment.
     
  9. fpefpe

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    247
    Likes Received:
    1
    hello --



    The 32bit version of cmd.exe does not but the 64bit version does.

    But using the win api calls

    Wow64DisableWow64FsRedirection and Wow64RevertWow64FsRedirection

    around executing "c:\windows\system32\vmwindow.exe" should work

    I am now trying to figure out how to call these
    functions via @winapi
     

Share This Page