Using a percent sign in the PROMPT

Aug 28, 2008
124
4
Today seems to be my day for questions. I would like to display the current memory load as a percent in my PROMPT. I can show the memory load easily enough, but I can find no way to force the display of a literal percent sign. Using any number of percent signs produces nothing visible, and I can find no way to escape one or show it otherwise. Help?
 

rconn

Administrator
Staff member
May 14, 2008
12,312
147
Phileosophos wrote:

> Today seems to be my day for questions. I would like to display the current memory load as a percent in my PROMPT. I can show the memory load easily enough, but I can find no way to force the display of a literal percent sign. Using any number of percent signs produces nothing visible, and I can find no way to escape one or show it otherwise. Help?

Use ^%^% (assuming that you're using the default escape character ^).

Rex Conn
JP Software
 
May 20, 2008
11,285
95
Syracuse, NY, USA
On Wed, 11 Mar 2009 18:06:32 -0500, Phileosophos <> wrote:

|Today seems to be my day for questions. I would like to display the current memory load as a percent in my PROMPT. I can show the memory load easily enough, but I can find no way to force the display of a literal percent sign. Using any number of percent signs produces nothing visible, and I can find no way to escape one or show it otherwise. Help?
|

Try this:

prompt `%%`
--
- Vince
 
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
Jesse Heines Using Regular Expressions with the REN commanc Support 8
R WAD Unusable state when using Chinese characters Support 3
Joe Caverly Using TYPE with non-English text Support 22
L Using TCC.exe through an SSH connection Support 3
Joe Caverly Using @PSHELL from @EVAL Support 8
Jay Sage Command Will Not Run Using Short Name of Path Support 5
Jay Sage Cannot Postion Cursor in Command Line Using Mouse Support 7
MikeBaas Using the debugger Support 2
Joe Caverly Multiple Text Searches at once using FFIND or TPIPE Support 4
Dick Johnson Using the @instr function Support 5
Joe Caverly Using this CMD technique from TCC Support 17
Joe Caverly What version and Windows OS are you using? Support 3
Craig Fitzgerald Problems using tcstart.btm Support 3
R How to? Append files in multiple subfolders using copy? Support 8
M Ctrl-C when using command line history does nothing Support 2
Joe Caverly Using a Directory Alias with @iniwrite fails Support 14
C French accents using msgbox Support 4
C "Failed to update the system registry. Please try using REGEDIT" Support 3
x13 Problem listing repository files using DIR http(s)://... Support 8
R Regex using ^ Support 2
cxxl WAD Mouse movement sluggish when using TCC list Support 3
jfalch WAD internal "which" should check for FILEEXIST when using AppPaths entry Support 8
D How to? Scale font in TCC using wheel mouse or other means Support 2
fpefpe Documentation copy/move using /c or /u Support 2
gschizas Fixed Using codepage 65001 (UTF-8) breaks non-ASCII characters Support 8
D How to? Use typed envars using regex. Support 3
epement Using "everything" Support 10
U Installing the Compaq Visual Fortran 6.0 compiler using Take Command Support 8
Alexander WAD The number of files and dirs are multiplied when using multiple wildcards Support 6
T using bottom line for status bar Support 3
A How to? How do you launch TCC/LE using the already-open instance? Support 5
rps Fixed Using last argument variable ! Support 5
M Incorrect ARGV1 when using linux-style paths Support 4
D How to? Using a custom ini file with TCC from Take Command Support 7
thedave WAD Unable to type various characters using Windows 8's onscreen keyboard Support 7
D Documentation Using "send all input to other tabs" Support 11
Joe Caverly Word Count using TPIPE Support 10
Phileosophos Fixed Option Dialog Hangs when Using Help Support 7
MickeyF problem using COM object in VBScript from v16 x64 TCC but not from v15 32-bit TCC Support 4
S How to? How do I distinguish missing source file from download error when using HTTP? Support 6
Jay Sage Using EVERYTHING Command in TCMD15 Support 5
Charles Dye Odd behavior after using OPTION "Advanced" tab Support 2
T How to? Using FOLDERMONITOR 1 event causes multiple trigger(ing)s Support 8
samintz WAD FILEWRITE using SMOPEN Support 1
ehab aboudaya How to? 2 GUI questions and return HWND using TakeCommandIPC Support 3
R Fixed Using %~dp1 for paths with unavailable drives Support 6
C Using dif. sending addresses with sendmail Support 11
R TC 13 / Using TCDIALOG to exit commands Support 4
epement Video tutorials of using Take Command Support 2
electrotype Error using TCC: "Label not found" Support 6

Similar threads