Again theme problem [v20.0.21]?

Jan 12, 2014
426
7
Switzerland, SO
After start TCMD, I have sometimes (not always) the following "funny"effects:

TCMD_start_bad.JPG


You can see instead the symbol list I see the background content. Additionally, the path is on the right.


TCMD_start_bad2.JPG


Here is the register info on the right.


With deactivated symbol I can't see the background content.


Here a good start:

TCMD_start_good.JPG


As you can see, all is normal here.


"TCMD.exception.log" is empty.

System: Win 10 x64 (swiss-german (ch_DE) with TC 20.0.21 x64
Style: Office 2013 (I have it with other themes too).

Thank you in advance for investigation!
 

rconn

Administrator
Staff member
May 14, 2008
12,344
149
If you detach the tab window (i.e., make it a stand-alone console window) does it show the same thing? If so, it's a Windows problem, not TCMD / TCC.

I have seen this a few times on my system with Windows 10, and it's always been a Windows (or video driver) problem.
 
Jan 12, 2014
426
7
Switzerland, SO
Maybe this is really a dumb question: how can I detach an existing tab from TCMD to a stand-alone console window (except with detach command which is not meant I assume)? I can splitter, full window ... but detach?

However: I had NEVER a problem with a real stand-alone console (TCC start).

Also interesting: I had this NEVER before v20, really never (even with Win 10 already).
 
Jan 12, 2014
426
7
Switzerland, SO
Rex, here the results (till now) for detached tab: from a "bad" tab the effect remains, from a "good" tab the effect does never appears.

So or so: why is this behaviour with v20 only and never before (also on Win 10 with same driver)?

Thanks.
 
Aug 3, 2016
376
9
Netherlands
Holy cow, I didn't saw that before (double checked) - maybe because the german translation "Reiter entfernen" ;-)

Thank you MaartenG!

That is indeed not a very good German translation (maybe "Entkoppeln" as an alternative?).
To my surprise, I must say; most of the times the German language is very precise ("Gründlich").
 

rconn

Administrator
Staff member
May 14, 2008
12,344
149
Rex, here the results (till now) for detached tab: from a "bad" tab the effect remains, from a "good" tab the effect does never appears.

Then it's not a TCMD issue, which is faithfully rendering the contents of the console window.

So or so: why is this behaviour with v20 only and never before (also on Win 10 with same driver)?

That's a question for Microsoft. I will say that I've not seen it recently (running Windows 10 build 14946).
 
Jan 12, 2014
426
7
Switzerland, SO
That is indeed not a very good German translation (maybe "Entkoppeln" as an alternative?).
To my surprise, I must say; most of the times the German language is very precise ("Gründlich").

Yep, or maybe "Reiter freistellen" both would be better than current ...

However: yes, generally I found nothing conspicuous (else).
 
I have the same symptoms, also on a German Windows 10 (6.3.14393). Almost always the registration info or prompt is shifted. When I start tcc.exe once before tcmd it gets better, the symptoms then show infrequently.
 
May 26, 2008
537
4
I have the same problem too. When I detach the tab the problem is still visible. But if I start the console app normally (not inside TCMD) then the problem NEVER happens.
 
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
D The SHORTCUT command again,.. Support 16
J Documentation Make tcc great again - what's the benefit of LIBRARY? Support 6
fishman@panix.com Windows Installer failing again... Support 6
rconn News Forum under attack (again) Support 5
fishman@panix.com Once again the Can't Install bug bites... Support 2
jbanaszczyk Do /L again Support 7
vefatica TPIPE access violation again Support 1
vefatica Fixed Breakpoints again. Support 1
M Maybe Maybe I'm being stupid (again), but a simple question... Support 4
J VIEW doesn't work again Support 16
vefatica Unhandled exception again Support 3
S Re: Release of new version - do we need to download again? Support 8
samintz email interface messed up again Support 1
vefatica Forums, settings awry again Support 1
K_Meinhard Email access, again Support 2
R CMDebug, dark theme, current line Support 7
D Theme support partially broken? Support 1
S V21.24 theme problem Support 2
K_Meinhard Theme not remembered by update Support 1
vefatica Why does my forum theme keep changing? Support 1
L Full Screen in Office 2013 theme chars missing Support 8
vefatica Office 2003 theme? Support 6
Dick Johnson Weird Color Problem Support 8
fishman@panix.com Problem with 27.15 Support 2
M Problem with VSDevCmd.bat in VS 16.7.3 Support 0
R Problem with @INT[ value] in V26 Support 9
M Selecting test "off by one" problem in Take command Support 4
Alpengreis UTF-8 problem in TCC related to Python Support 7
K_Meinhard Small problem in german IDE 26 Support 3
B Problem with color in nested shells Support 1
Joe Caverly Problem creating and switching to a DESKTOP Support 9
vefatica Another popup problem Support 10
Alpengreis ffind dialog (/W) problem Support 4
Alpengreis [TCMD v25.00.24] Small space problem with the DE translation in Prefs-GUI Support 1
Alpengreis [TCMD v25.00.24] Problem with copy and paste and the # char via mouse in TCC Support 6
A Problem with functions @int @decimal and identifying Powershell as a shell. Support 12
B IF command problem in tcexit.btm Support 9
fishman@panix.com Problem at Startup of TCC Support 3
P Problem with SFTP copies Support 7
P Problem with FTP copies Support 10
Jay Sage Problem with Context Menu Copy+Paste+Run Key Assignment Support 7
R Problem with %_do_loop in nested do loops Support 2
fishman@panix.com New Problem with later Windows 10 Support 10
Peter Murschall A little problem with LEAVE and COMMENT Support 5
M Handling of %~I problem Support 4
WinLanEm FOR problem Support 18
K Problem With SCRPUT /u Support 3
vefatica What's TCMD's problem with ^e[0m? Support 13
Peter Murschall IDE: RTL with non-English resources-problem is back in Build 28 Support 4
rps Regex problem: \xnn not recognized as a hex character Support 0

Similar threads