Problem if command prompt is not legacy

Jan 12, 2014
422
7
Switzerland, SO
Hi Rex

The following problem exist - at least under Windows 10 Creators Update [Version 10.0.15063] Pro 64-Bit with TCMD 20.11.46 x64 / 21.00.14 Beta RC1 x64 - if the Command Prompt is NOT configured as LEGACY Console and if the Account is NOT elevated (as Restricted User and NOT as Admin) and after I changed the font (with bigger size also):

1) Even SOMETIMES after start a first not normal additional SPACE is displayed ...
tcmd_console-not-legacy_prob_01.png

This can be "solved" with a CLS ...

2) Then after - for example command POWERCFG /? - the following happens:
First, the display is okay yet ...
tcmd_console-not-legacy_prob_02.png


After I scroll up and down (a bit), the display is no more okay ...
tcmd_console-not-legacy_prob_03.png


So, that means:
- Even if I change the font back (on command prompt AND TCMD/TCC to Consolas 12) the effect remains!
- With bigger font sizes the effect is stronger!
- I had (till now) this effect NOT under my admin (elevated) account!
- If I change the console prompt to same setting how for legacy console, the effect remains! Only if I change the console prompt really to legacy, all is okay again.

- Personally I can life with that problem because for me it's okay to switch the console prompt to legacy.

Kind regards
 
Jan 12, 2014
422
7
Switzerland, SO
This is NEW since creators update it seems.

Rex, why did you not react to this posting?

Important is also: this happens only with a restricted account, NOT with elevated ...
 
Jan 12, 2014
422
7
Switzerland, SO
It's a Windows (or video driver) bug, not TCC or TCMD.

I cannot reproduce it here with the current Windows 10 Creators Update (I did see it occasionally with the beta Creators Update).
Thanks, Rex.
The question is (for me) why only in non-elevated account ... if it's really a video driver bug, I would expect also in the elevated account ... but okay even THEN it's nevertheless possible ...
 
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
M Selecting test "off by one" problem in Take command Support 4
B IF command problem in tcexit.btm Support 9
M Take Command 18, migrating to another machine, license problem. Support 1
M How to? Take Command\TCC install problem... Support 2
D Fixed Minor problem: output not alligned in the tree command Support 1
nikbackm v15: Problem with ALIAS in command group Support 10
Frank Problem with Window "Take Command Help" Support 3
M Problem with the "List" command... Support 19
K Take Command startup problem Support 7
V WAD SYNC command problem Support 2
M Wierd problem wih "for" command... Support 2
M Problem with the "List" command... Support 7
gschizas Command tail (%$ / %*) problem Support 5
Jay Sage TCMD11: Problem with PLUGIN Command Support 4
Roedy Command Line Quotiing Problem Support 1
Dick Johnson Weird Color Problem Support 8
fishman@panix.com Problem with 27.15 Support 2
M Problem with VSDevCmd.bat in VS 16.7.3 Support 0
R Problem with @INT[ value] in V26 Support 9
Alpengreis UTF-8 problem in TCC related to Python Support 7
K_Meinhard Small problem in german IDE 26 Support 3
B Problem with color in nested shells Support 1
Joe Caverly Problem creating and switching to a DESKTOP Support 9
vefatica Another popup problem Support 10
Alpengreis ffind dialog (/W) problem Support 4
Alpengreis [TCMD v25.00.24] Small space problem with the DE translation in Prefs-GUI Support 1
Alpengreis [TCMD v25.00.24] Problem with copy and paste and the # char via mouse in TCC Support 6
A Problem with functions @int @decimal and identifying Powershell as a shell. Support 12
fishman@panix.com Problem at Startup of TCC Support 3
P Problem with SFTP copies Support 7
P Problem with FTP copies Support 10
Jay Sage Problem with Context Menu Copy+Paste+Run Key Assignment Support 7
R Problem with %_do_loop in nested do loops Support 2
fishman@panix.com New Problem with later Windows 10 Support 10
Peter Murschall A little problem with LEAVE and COMMENT Support 5
M Handling of %~I problem Support 4
WinLanEm FOR problem Support 18
K Problem With SCRPUT /u Support 3
vefatica What's TCMD's problem with ^e[0m? Support 13
Peter Murschall IDE: RTL with non-English resources-problem is back in Build 28 Support 4
rps Regex problem: \xnn not recognized as a hex character Support 0
rps PRIORITY LOW problem Support 1
old coot Regex problem: \xnn not recognized as a hex character Support 12
vefatica Another problem with build 22. Support 3
Alpengreis [23.x] Download-Problem Support 2
S Problem with " Support 3
C Problem navigating forums Support 11
x13 Problem listing repository files using DIR http(s)://... Support 8
Joe Caverly Problem with TEE in v22 Support 2
Alpengreis Problem with thousands delimiter and colors Support 17

Similar threads